Wat bieden wij

 • Persoonlijke begeleiding
 • Logeerweekenden
 • 24 uurs zorg
 • Mens- hond interactie (optioneel)

Persoonlijke begeleiding

Gerichte begeleiding passend gemaakt op ieders unieke situatie.

Samen voorwaarts!

Onder professionele begeleiding samen opzoek naar een gezonde balans. Wij staan klaar om te helpen bij obstakels, we gaan opzoek naar de achtergrond hiervan, bedenken samen oplossingen en gaan hiermee aan de slag.

Logeerweekenden

Voorwaarts focust zich in de weekenden op het bieden van een leerzaam, prettig en veilig logeeradres onder begeleiding van ervaren persoonlijk begeleiders. Een prettig en veilig gevoel creëren we door het bieden van een huiselijke sfeer, gezonde structuur, helderheid en duidelijkheid en begeleiders met passie voor het vakgebied en een flinke dosis gezelligheid.

Drie weekenden in de maand worden er logeerweekenden aangeboden voor kinderen met verschillende gedragsproblemen en of kinderen met een verstandelijke beperking tot een maximaal aantal van 8 kinderen per weekend. In onze ruime opgezette locatie zal uw kind met maximaal 1 ander persoon verblijven op de slaapkamer. Onder professionele begeleiding worden er in de weekenden leuke leerzame activiteiten aangeboden die aansluiten op onze visie, dit zowel op de locatie als buiten de locatie. Bij goed weer geeft Voorwaarts ten alle tijden de voorkeur aan activiteiten buiten in de natuur.

Crisisopvang

Tijdelijke woonruimte

Voorwaarts biedt Woonruimte als je door een bepaalde crisissituatie met spoed je huis of thuis moet verlaten Wij bieden tijdelijk onderdak van maximaal 3 maanden. Deskundige hulp bij het oplossen van je (woon)problemen.

Gemeenschappelijk

In de Crisisopvang woon je samen met andere mensen en werk je samen. Samen draag je zorg voor elkaar en je omgeving, er wordt samen gekookt, gegeten en geleefd in een warme en veilige omgeving. We luisteren naar elkaar en werken  naar vooruitgang.

Ondersteuning

Bij de Crisisopvang krijg je ondersteuning van vaste begeleiders. Je zelfredzaamheid wordt gestimuleerd en je wordt geholpen om zo snel mogelijk je eigen verantwoordelijkheden weer te kunnen dragen, op eigen voet. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelplan dat wij samen opstellen zorgen wij er samen voor dat jij dit met zekerheid aandurft. Voorwaarts acht het zeer belangrijk dat jezelf de regie in je leven bepaalt en zullen jou hierin stimuleren.

Persoonlijke ontwikkeling

 • Hoe krijg je beschikking tot eigen woonruimte
 • Voeding:
 • Hoe maak ik eten klaar, hoe zorg ik dat ik de juiste voedingsstoffen binnen krijg.
 • Hoe houdt ik mijn lichaam en geest gezond?
 • Financiën:
 • Inzicht in, en overzicht op je financiële situatie
 • Wat zijn mijn inkomsten en uitgaven?
 • Waar moet ik mijzelf bewust van zijn.
 • Hoe houdt ik grip op mijn financiële situatie
 • Werk/ uitkering.
 • Schuldhulpverlening

Sociale contacten

Hoe krijg je weer goed contact met de mensen die belangrijk voor je zijn?

Afscheid nemen van mensen die jouw persoonlijke ontwikkeling in de weg staan.

Wanneer je gebruik maakt van de crisisopvang die voorwaarts biedt is het belangrijk dat indien je dit nog niet hebt, je samen met je begeleider intensief opzoek gaat naar een dagbesteding hetzij; (vrijwilligers)werk of onderwijs.

24-uurs zorg

Bij voorwaarts is er ruimte voor het bieden van 24 uurs zorg tot een maximum van 3 personen. Wij willen graag onze kwaliteit waarborgen en optimale zorg bieden.

Door de groep klein te houden ontstaat er meer tijd om te werken aan de persoonlijke problemen van de cliënt en kunnen we sneller werken naar resultaat. Bij voorwaarts leef je mee en werk je samen binnen een gezin, je maakt onderdeel uit van een dagelijks ritme, en leert van elkaars ervaringen. Zo wordt er samen gegeten en gekookt en dragen wij de zorg voor elkaar. We betekenen wat voor elkaar. Door op deze manier te werken, werk je voortdurend aan je zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid. Je voelt je weer mens, je maakt onderdeel uit van  je omgeving en daarin wordt je gewaardeerd.  Binnen deze aanpak worden je sterke en minder sterke punten sneller zichtbaar en kunnen beide kanten gestimuleerd worden. Wij werken vanuit de positieve benadering, door meer nadruk te leggen op de sterke punten veranderen de minder sterke punten op positieve wijze mee. Je leert dat je jezelf mag zijn en dat anderen er mogen zijn.

Mens- hond interactie

Het uitgangspunt van Voorwaarts op het gebied van begeleiding met honden is dat er van het contact tussen mens en hond een vormende en therapeutische werking uitgaat. Een hond is met zijn zintuiglijke waarneming feilloos in staat om menselijke emoties aan te voelen en die met zijn voorkomen en gedragingen op ons te projecteren.

Waarom begeleiding met honden?

Een hond oordeelt niet en is altijd gericht op het positieve, een hond is instaat onvoorwaardelijke liefde af te geven, iets waar veel mensen behoefte aan hebben.

Een hond luistert naar je zonder dat je hoeft te praten. Daar waar de omgang met mensen even wat stroever loop neemt de hond het over. Onze honden zijn er voor jou!

De manier waarop honden op ons reageren zegt iets over de hond, maar is ook sprekend voor wie wij zelf zijn en hoe wij overkomen. Zo houden honden ons als het ware een spiegel voor. Honden kunnen ons helpen om goed naar onszelf te kijken, hoe ga ik met anderen om? Begrijpen anderen mij? Onze honden kunnen een handje helpen bij jouw ontwikkeling. Samen met de begeleiders maken we een plan en gaan we aan de slag.

Mensen leren om te gaan met verantwoordelijkheden, grenzen,  emoties te uiten, tot rust te komen, te communiceren zonder woorden, het begrijpen van lichaamstaal, en het beheersen van emoties. Wij helpen jou en de hond hierbij!

Onze honden worden op vele manieren ingezet. Zo kan het zijn dat een hond kan helpen bij het socialiseren, helpen bij het reflecteren op onze gedragingen, maar ook bij het leren om te gaan met verantwoordelijkheden.  Samen met de hond kunnen wij helpen bij het beheersen van jouw emoties en het uiten hiervan, het ontdekken van jouw of andermans grenzen en het leren omgaan met verantwoordelijkheden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

  Privacybeleid

  Ik stem er mee in dat mijn gegevens worden verwerkt en bewaard met als doel om mijn vraag en/of opmerking af te kunnen handelen.Ik wil graag dat mijn gegevens na het eerste contact per direct worden verwijderd.